ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сибирският химически комбинат увеличава производството на основната суровина за производство на ядрено гориво – уранов хексафлуорид (UF6)

09.07.2017

 “Сега работят три серии от електролизерното производство на флуор, но мощността им е недостатъчно за производството на необходимото количество уранов хексафлуорид UF6 (основна суровина за производството на ядрено гориво).
Взето бе решение за изграждане на четвърта серия от електролизери”, съобщи директорът на сублиматния завод към АО «Сибирский химический комбинат» Сергей Котов.

Сега завършват пусково-наладъчните работи (ПНР) по въвеждането в експлоатация на четвъртата серия от електролизери за производство на флуор.

По този начин, програмата за концентриране на СХК цялото конверсионно производство на Горивната компания на Росатом «ТВЭЛ» ще бъде завършена.

 “Строителството като цяло е завършено, оборудването е прието, и след извършване на ПНР започва постепенното натоварване. През юли серията трябва да достигне проекртната си мощност”, – оцени реализацията на провкта директорът на сублиматния завод Сергей Котов.

За въвеждането в експлоатация на четвъртат серия от електролизери не с е наложило да се строи отделна сграда, използвано е наличното здание на площадката на сублиматния завод.

Не се е наложило да се произведат и самите електролизери: използвани са готовите за експлоатация агрегати от Ангарския електролизерно-химически комбинат, който също е част от Горивната компания ТВЭЛ.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-160514?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари