ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Швеция – Vattenfall се сбогува с въглищата и газа

31.07.2017

Шведският енергиен концерн Vattenfall планира да се откаже напълно от използването на традиционни източници на енергия в продължение на цяло едно поколение. За това Швеция продължава да залага на ядрената енергетика.

 

„Искаме бъдещите поколения да не познават традиционните източници на енергия, но все още търсим начин как да го осъществим“, заяви пред Deutsche Presse-Agentur изпълнителният директор на компанията Магнус Хол.

С цел да се откаже от традиционните източници на енергия, в следващите години Vattenfall планира да построи нови морски ВЕИ. Но тъй като произведената енергия от възобновяеми източници няма да е достатъчна, както споделя и самият Хол, Швеция ще продължи да използва ядрената енергетика и през следващите поне 25 години.

Подробности на: http://www.lr-online.de/nachrichten/wirtschaft/Wirtschaft-Vattenfall-verabschiedet-sich-von-Kohle-und-Gas;art77647,6073877

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари