ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовската АЕЦ завърши предсрочно плановия предупредителен ремонт на трети енергоблок

03.07.2017

 ППР на трети блок започна на 24 април. Общата му продължителност бе 66 вместо планираните 93 денонощия.

Съкращаването на сроковете за ремонта стана възможно благодарение на качественото планиране, внедряването на производствената система на Росатом (ПСР), стройната организация на дейностите, а също и тясното взаимодействие с подизпълнителските организации.

В хода на ППР бе направена реконструкция на изпарителната кула, а също капитален ремонт на парогенераторите, ГЦП №3 и №4 и четирите подгреватели високо налягане.
Освен това, специалистите извършиха ремонт на кондензаторите, арматурата на реакторно и турбинно отделение и замяна на двигателя на ГЦП №3.

Сега в работа се намират три енергоблока на Ростовската АЕЦ: №1 и №2 на номинално ниво на мощност, а енергоблок №3 – с ограничение по топлинен режим.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-160314?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари