ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


AREVA подписа договори за доставка на усъвършенствани видове ядрено гориво

02.07.2017

Френската компания AREVA NP сключи договор на стойност 560 милиона долара за доставката на усъвършенствани горивни сборки за четири различни ядрени обекта.
В това число влизат гориво за кипящи реактори тип Atrium 11 и за реактори с вода под налягане Gaia и HTP.

 

 

Робърт Фриман, търговския вицепрезидент на северно-американското представителство на AREVA NP, заяви, че постоянната работа на AREVA по усъвършенстването на горивните технологии позволява да се осигури тяхната нарастваща надеждност и икономическа ефективност.

Реакторът Atrium 11 е с усъвършенстван вид гориво за кипящи реактори с най-голяма дълбочина на изгаряне на горивото, което осигурява неговата висока икономическа ефективност.
Сборката представлява квадрат със страни 11×11 твела, което се счита най-оптималното за реакторите, при които се провежда процедура за повишаване на мощността.
За пръв път даденият вид гориво е бил използван в две атомни електроцентрали в САЩ през 2015 година и сега се използва в 5 реактора в различни държави.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/06/28/77277

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари