ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Bureau Veritas Services и ROSATOM-CICE&T подписаха меморандум по подготовка на кадри за ядрено-енергийни програми

27.06.2017

Френската организация Бюро Веритас (Bureau Veritas Services) и НОУ ДПО „ЦИПК Росатом“ (Централен институт за повишаване на квалификациятаROSATOM-CICE&T) подписаха Меморандум за разбирателство в областта на подготовката на кадри за ядрено-енергийни програми. Събитието се състоя в рамките на IX Международен форум „Атомекспо 2017“.

 

Целта на настоящия Меморандум е провеждането на изследвания, обучения и подготовка на кадри за ядрената наука и технологии.

„ЦИПК Росатом“ и Бюро Веритас планират организацията на съвместни симпозиуми, семинари и обучения.

Подписването на Меморандума е една от стъпките, насочени към обезпечаването на задълженията на руските компании за инженерство, доставка на оборудване и съоръжения за АЕЦ в страните от Европейския съюз, в частност за АЕЦ „Ханхикиви-1.

Според изискванията на финландския клиент е необходимо наличието на сертификати за управление на качеството (СМК) за всички участници в процеса по изграждане на АЕЦ.
В този случай възниква необходимост от обучение на руски подизпълнители по Системата за управление на качество, приета от клиента.
Бюро Веритас провежда търговско обучение по програмата, която описва спецификите на европейското законодателство, която може да бъде използвана в качеството си на допълнение към учебните програми на НОУ ДПО „ЦИПК Росатом“, заяви на церемонията по подписването Юрий Селезньов, ректор на НОУ ДПО „ЦИПК Росатом“.

Подробности на: http://rosatom-cicet.ru/rosatom-cicet-and-bureau-veritas-services-signed-a-memorandum-of-understanding/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари