ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Екологичната безопасност на АЕЦ ще бъде една от темите на форума Atomexpo 2017

18.06.2017

Съвременните световни тенденции в областта на осигуряване на екологична безопасност на ядрената енергетика ще обсъдят в Москва на форума „Атомекспо 2017“ между 19 и 21 юни.

 

Форумът, който ежегодно се организира от руската държавна корпорация „Росатом“, е най-голямата изложбена и делова площадка, по време на която се обсъжда съвременното състояние на ядрената индустрия и се формират тенденциите за по-нататъшното й развитие.

В рамките на форума ще се проведе кръглата маса „Екологична безопасност на ядрената индустрия: стратегия, регулиране, технологии“.
Теми ще бъдат възможностите на атомния отрасъл за постигане на целите от дневния ред на ООН в областта на устойчивото развитие, световните тенденции в областта на технологичното осигуряване на екологична безопасност на ядрените технологии и съвременните АЕЦ, както и екологичните аспекти за решаването на проблема с ядреното наследство.

Очаква се в хода на обсъжданията на кръглата маса да бъде представен дневния ред на „Росатом“ в областта на устойчивото развитие и осигуряването на екологична безопасност.
Един от докладите ще бъде посветен на екологичните аспекти на развитието на ядрената енергетика с използване на реактори на бързи неутрони.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/06/15/76922

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

AP-1000 – за АЕЦ “Sanmen”, Toshiba и Westinghouse 2017 година е решаваща

 Корпорацията „Toshiba“ се оказа в сложно положение поради закупуването на компанията „Westinghouse“, се казва в статията, публикувана  в „Wall Street Journal“. Витрината на проблемите...

Още »

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари