ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – Fennovoima избра доставчиците на автоматизираните системи за контрол и управление (I&C) и за безопасност на АЕЦ “Ханхикиви-1”

14.06.2017

Базираната във Великобритания компания Rolls Royce и френската Schneider Electric бяха избрани като основни доставчици за автоматизирани системи за АЕЦ „Ханхикиви“ 1, която се изгражда в Северна Финландия.

Fennovoima съобщи, че финалният договор все още подлежи на преговори. Контрактът, които включва дизайн и доставка на автоматизирани системи, ще е на стойност „стотици милиони евро“.

Rolls Royce ще доставя автоматизирани системи за сигурност, докато Schneider Electric ще доставя контролно-измервателни уреди и контролни системи.

АЕЦ „Ханхикиви“ 1 ще бъде с реактор ВВЕР-1200 по проект на руската държавна корпорация „Росатом“.

Той трябва да влезе в търговска експлоатация през 2024 г. Подготвителните строителни дейности вече са започнали, съобщи Fennovoima.

Източник: http://www.nucnet.org/all-the-news/2017/06/08/finland-s-fennovoima-selects-main-automation-systems-suppliers-for-hanhikivi-1

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари