ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералният директор на МААЕ Юкия Амано се запозна отблизо с бъдещия флагман на руския флот за атомни ледоразбивачи – „Арктика“

05.06.2017

Генералният директор на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) Юкия Амано посети Балтийския завод – Съдостроене. Визитата бе в рамките на участието на Амано в Петербургския международен икономически форум.

 

В рамките на посещението, организирано от руската държавна корпорация „Росатом“, заедно с министерството на външните работи и Постоянното представителство на Русия при международните организации във Виена, Юкия Амано разгледа производствените площадки на Балтийския завод и строящите се атомни ледоразбивачи от ново поколение.

Директорът на завода Алексей Кадилов разказа на Амано за работата на предприятието, след което двамата се качиха на борда на бъдещия флагман на руския флот за атомни ледоразбивачи – ядрения ледоразбивач по проект 22220 „Арктика“.
Амано бе съпроводен от заместник – ръководителя на Департамента по ядрена енергия на МААЕ Михаил Чудаков, заместник-генералния директор на „Росатом“ и директор на Блока за международна дейност Николай Спаский, постоянния представител на Русия при международните организации във Виена Владимир Воронков, както и от заместник-ръководителя на „Ростехнадзор“ Алексей Ферапонтов.

„Впечатлен съм от размерите на ледоразбивачите и внедрените системи за ядрена и физическа безопасност на атомните енергийни установки, които ще се използват на строящите се плавателни съдове. Въпреки че самите реактори са компактни, те осигуряват на ледоразбивачите дълъг период на автономна навигация. Вашата страна притежава развити технологии за създаване на реактори с малка и средна мощност, за които, според мен, има добри перспективи“, отбеляза Юния Амано след техническия тур в Балтийския завод.

Източник: Департамент по комуникации на „Росатом“

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари