ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финландия – АЕЦ “Олкилуото” – TVO оттегля иска си срещу AREVA

04.06.2017

Финландската компания TVO реши да не продължава съдебния спор с френската Areva.
Поводът бе реструктурирането на компанията и влиянието, което тази процедура може да окаже на съвместната работа по изграждането на реактора EPR в Трети енергоблок на финландската АЕЦ „Олкилуото“.

 

През септември 2016 г. финландските енергетици поискаха от френските си партньори гаранции, че независимо от промените, енергоблоковете ще влязат в експлоатация в предвидения срок, който сега е 2018 година.

В рамките на провежданото реструктуриране, договорът с TVO няма да премине към компанията NewCo, която се занимава с дейности, свързани с горивния цикъл, а ще остане в сферата на компетенциите на Areva SA.
Но консорциумът Areva-Siemens и TVO продължават чрез съда да търсят компенсации един от друг за забавянето на строителството на реактора в Олкилуото.

Първоначално стартирането му бе предвидено за 2010 година.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/areva-tvo-idUSL8N1IV3N0

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари