ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Водещи световни компании ще участват на “Atomexpo-2017” в Москва

03.06.2017

Форумът „Атомекспо“, който ежегодно се провежда от руската държавна корпорация „Росатом“, е най-голямата международна изложбена и делова платформа, по време на която се обсъжда съвременното състояние на ядрената индустрия и се формират тенденциите за по-нататъшното й развитие.
През тази година основната тема на форума е „Ядрените технологии – безопасност, екология, стабилност“.
Той ще се проведе от 19 до 21 юни в Москва.

 

Деловата програма ще бъде допълнена от обширна изложбена експозиция с участието на повече от 90 водещи компании от световната ядрена енергетика и свързаните отрасли, които ще демонстрират своите високотехнологични решения и продукти.

Руската ядрена индустрия ще бъде представена от повече от 40 предприятия на „Росатом“, като сред тях са „Концерн Росенергоатом“, горивната компания ТВЕЛ, АО „Атоменергомаш“, Групата компании ASE, АО „Наука и иновации“, урановият холдинг АРМЗ, АО „Техснабекспорт“, новата компания – интегратор на руското предложение в сферата на технологиите за ядрената медицина АО „Русатом Хелскеа“ и други.

Свои експозиции ще представят и водещи чуждестранни компании и организации – Комисариатът по атомна енергия и алтернативни източници на енергия (Франция), Rolls-Royce (Великобритания), China National Nuclear Corporation (CNNC, Китай), НАК „Казатомпром“ (Казахстан), Areva NP и Schneider Electric (Франция), L-3 MAPPS (Канада), Taim Weser (Испания), Fortum (Финландия), както и компании от Южна Корея, Турция, Словакия, Италия и други страни.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/05/31/76348

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари