ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Toshiba” продава контролния пакет акции на “Westinghouse”

01.06.2017

“Toshiba” планира да започне процедура по проажба на мажоритарния пакет акции на “Westinghouse още през тази есен, съобщи Марк Марано, главен оперативен директор на „Уестингхаус“.

 

 

Базираната в Токио „Тошиба“ даде „доста ясен сигнал на пазара“, че иска да се избави от контролния пакет акции на „Уестингхаус“, заяви Марано в интервю по време на Асамблеята по ядрена енергия в Скотсдейл, Аризона.

Президентът на „Тошиба“ Сатоши Цуканава заяви по-рано, че компанията му може да продаде подразделението си, което търпи загуби от милиарди долари заради надхвърляне на разходите по ядрените си енергийни проекти.
От офертата вероятно ще се заинтересуват компании от Китай и Южна Корея, които разработват собствени реактори, предполагат анализатори.

Подробности на: http://www.livemint.com/Companies/AZRedxj8mUfFWFAGY9WPDL/Toshiba-may-seek-buyers-for-Westinghouse-starting-this-fall.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари