ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ препоръчва иновационните технологии при подготовката на персонала за разпространение в други АЕЦ по света

16.06.2017

Възможностите на Учебно-тренировъчния пункт (УТП) на Нововоронежката АЕЦ са достойни за разпространение в други АЕЦ в Русия и света.

 

Това съобщи на 25 май ръководителят на екипа от експерти на МААЕ Петер Тарен след контролното посещение на мисията ОСАРТ.

„Иновационните технологии, използвани в Нововоронежката АЕЦ, като виртуалната реалност и компютърната визуализация, впечатлиха целия ни екип. Те помагат на студентите да попаднат в ситуация, близка до реалната обстановка в енергоблока.
Тази практика ние ще внесем в базата данни според резултатите от мисията ОСАРТ, като и други централи в света ще могат да имат достъп до този опит. И ако някой от МААЕ поиска контакти с централа, в която добре се подготвя персоналът, ние задължително ще посочим Нововоронежката АЕЦ“, заяви Тарен.

В течение на няколко дни четирима експерти от МААЕ от България, Великобритания и Чехия анализираха осъществяваните в Нововоронежката АЕЦ мероприятия в направления, препоръчвани за усъвършенстване след мисията ОСАРТ, проведена през 2015 г.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/05/29/76257

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари