ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Путин и Орбан обсъдиха участието на “Росатом” в дострояването на АЕЦ “Пакш”

30.05.2017

Президентът на Русия обсъди с премиера на Унгария Виктор Орбан изграждането с участието на “Росатом” на два нови блока на унгарската АЕЦ “Пакш” и съвместните проекти в газовата сфера.

 

В хода на разговора Путин и Орбан са се договорили за продължаване на личните контакти, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Съгласно съобщението, по време на телефонния разговор са били обсъждани актуалните въпроси на руско-унгарските отношения в контекста на реализиране на договореното, постигнато в хода на посещението на Президента на Русия в Будапеща на 2 февруари 2017 година.

“Особено внимание е отделено на въпросите за изграждане с участието на Държавната корпорация “Росатом”на два нови блока на унгарската АЕЦ “Пакш”, а също и на съвместните проекти в газовата сфера. Уточнили са се и за продължаване на личните контакти”, се казва в съобщението.

Източник: https://ria.ru/atomtec/20170526/149515 0485.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари