ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Възможно е Германия да постави световен рекорд по погребване на РАО

30.05.2017

Изоставена мина за добив на желязна руда в Германия може да се превърне в пункт за дълбочинно погребване на РАО, където могат да се складират 300 хиляди контейнера с опасните материали – своеобразен световен рекорд, на който, както изясни наблюдателят на BBC Future, съвсем няма да зарадва всички.

 

В мината «Конрад», разположена в съседство с немския град Залцгитер повече от век е добивана желязна руда – от 1867 до 1976 година.
Към края на експлоатацията дълбочината и е достигнала 1300 метра.

Сега е решено тя да се използва да други цели, което ще даде възможност на «Конрад» да служи на хората още хиляди години.

Ако всичко върви по план, след 5 години в нейните галерии ще бъдат депонирани над 300 хиляди m3 радиоактивни отпадъци от немските АЕЦ, или примерно половината от всичките отпадъци с ядрена произход, които някога са били произведени в Германия.

Подробности на: http://bezrao.ru/n/1014

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари