ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ASE Group представи на “ядрените дни” в Чехия интерактивен модел на АЕЦ с ВВЕР-1200

03.06.2017

Групата компании АСЕ, част от руската държавна корпорация „Росатом“, представи уникален триизмерен интерактивен модел на атомна електроцентрала с първия в света действащ реактор от поколение „3 плюс“ ВВЕР-1200 пред участниците в Седмото ежегодно изложение „Ядрени дни“ в Чехия.
Изложението се провежда в Западночешкия университет в Пилзен.

 

Интерактивният модел на АЕЦ позволява да се погледне отвътре не само основната сграда на централата, но и сърцето на енергоблока – ядреният реактор.
Триизмерният модел позволява да се запознаем с работата на пулта за управление и Машинната зала на АЕЦ. Качествените 3D графики дават реална представа за всички основни системи на централата.

„Чехия се слави със своето образование и машиностроене. Повече от половин век Русия и Чехия си сътрудничат в областта на ядрената енергетика. Днес предаваме на Западночешкия университет триизмерен модел на ВВЕР-1200, проект по който се строят Ленинградската АЕЦ в Русия, Беларуската АЕЦ, АЕЦ „Ханхикиви“ във Финландия и АЕЦ „Пакш-2“ в Унгария. Този 3D модел нагледно демонстрира ключовите приоритети, заложени в разработката: надеждност и безопасност на руските АЕЦ“, заяви Нина Деменцова от Групата компании АСЭ.

„Западночешкият университет високо цени сътрудничеството с Групата компании АСЕ. Много сме радостни, че „Росатом“ представи това програмно решение и ние имахме възможност да го представим пред гостите на „Ядрени дни“.
Освен това сме щастливи, че ще можем да използваме интерактивния модел и при обучението и подготовката на кадри за АЕЦ.
Този 3D модел ще позволи студентите да се запознаят в детайли как работи АЕЦ, от какво се състои и какви системи за безопасност има“, коментира заместник-деканът на Машиностроителния факултет на Западночешкия университет.

Подробности на: http://www.prekon.cz/1495441024/na-jadernych-dnech-byl-predstaven-interaktivni-model-je-s-reaktorem-vver-1200-od-rosatomu.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари