ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – през юни от Андреевия залив ще извозят първата партида ОЯГ

21.05.2017

На 27 юни ще се проведе тържествена церемония, свързана с извозването на първата партида ОЯГ от залива Андреев за по-нататъшна преработка.

 

В събитието ще участват официални лица от ДК “Росатом”, МВнР на Кралство Норвегия и Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Създаването в Андреевия залив на обекти за управление на ОЯГ и РАО, а също и на инженерни системи е било реализирано от “Росатом” с международна помощ.

 

Преди това основната финансова помощ е била от страна на Норвегия.
Общо отделените средства за строителството и подобряване радиационната обстановка за периода след 1999 година възлизат на над 8 милиарда рубли.

Военната база на ВМФ в залива е била създадена в началото на 60-те години на миналия век за обслужване атомните подводници на Северния флот.
Също в бреговата техническа база са съхранявани РАО от атомните подводни лодки (АПЛ), корабите с ядрени енергийни установки и плавателните съдове предназначени за осигуряване експлоатацията на АПЛ.

Подробности на: http://severpost.ru/read/54403/

Tags: , ,

One Response to Русия – през юни от Андреевия залив ще извозят първата партида ОЯГ

  1. Красимир Христов on 04.06.2017 at 23:21

    Уникален документален филм за дейностите по извозване на ОЯГ от атомните подводници съхранявано в Андреевия залив:http://partizzan1941.ucoz.ru/load/gorizonty_atoma_generalnaja_uborka_specialnyj_reportazh_antona_borisova/1-1-0-47341

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари