ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


С подкрепата на АО „РУСАТОМ СЕРВИС“ в Козлодуй бе открита нова детска площадка – прессъобщение

12.05.2017

На 11 май 2017 година в град Козлодуй с тържествена церемония бе открита детска площадка, построена с подкрепата на руската компания АО „Русатом Сервис“, част от държавната корпорация „Росатом“, и Община Козлодуй.

В церемонията участваха кметът на град Козлодуй, г-жа Маринела Николова, генералният директор на АО „Русатом Сервис“ г-н Евгений Салков, Найден Найденов – директор дирекция „Развитие и модернизации” в АЕЦ „Козлодуй”, инж. Георги Халев, заместник председател на Съвета на директорите на „Риск инженеринг“, както и жители от крайдунавския град.

 

 Кметът на Община Козлодуй Маринела Николова (вляво), генералният директор на „Русатом Сервис“ Евгений Салков (в средата) и Георги Халев от „Риск Инженеринг“ (вдясно) прерязаха лентата на детската площадка

Водеща на тържествената церемония бе деветгодишната Снежина, а детската вокална група „Щуротреска“ изпълни български и руски детски песни.
Така тържествената церемония се превърна в истински детски празник.

„Днес се случва едно важно и хубаво събитие в нашия град – откриваме нова, удобна, безопасна и красива площадка за децата на град Козлодуй“, заяви на церемонията по откриването кметът на Община Козлодуй Маринела Николова.

„От името на жителите на град Козлодуй и лично от мое име изразявам нашата голяма благодарност към руската компания „Русатом Сервис“ за прекрасния жест да подари на децата това прекрасно място за игри.
Аз съм кмет близо две години и това е първата компания, която е направила такъв подарък в полза на Община Козлодуй.
Детската площадка се намира в район, в който живеят повече от 2 500 души и сред тях има много млади семейства с малки деца. Вярвам, че това място ще стане любимо на всички тях. Ще се радвам, ако и други компании последват примера на нашите приятели от „Русатом Сервис“, каза още кметът.

„За „Русатом Сервис“ е важно да бъде не само надежден бизнес партньор, но и социалноотговорна компания.
През всичките тези години на плодотворна работа с АЕЦ „Козлодуй“ сме доказали своята отговорност.
Аз съм много щастлив, че нашето сътрудничество се разшири с такъв забележителен проект.
Да си призная, за мен няма по-голяма радост от това да видя блясъка в очите и щастливите усмивки по лицата на децата. Надявам се децата на Козлодуй да растат здрави и силни, и да създадат много приятелства на тази детска площадка“, отбеляза Евгений Салков.

Началото

В края на 2016 г. АО „Русатом Сервис“, Община Козлодуй и компанията „Риск Инженеринг“ подписаха тристранен договор за изграждане на площадка с детски играчки и съоръжения.
Благотворителните средствата за нейното строителство бяха преведени от руската компания на Община Козлодуй.

Реализацията

„Риск Инженеринг“ бе ангажирана с контрола по изпълнение на дейностите от страна на подизпълнителите, а АЕЦ „Козлодуй“ и местната управа отговаряха за определянето на мястото за строителството, осветлението, както и издаването на разрешителни и съпътстващи лицензии.
Теренът, който избра общината, се намира в централната част на града, в близост до детска градина и жилищни сгради.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари