ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Херметичната черупка на зданието на реактора на първи блок на ЛАЕЦ-2 е готова за експлоатация

12.05.2017

 “Според резултатите от всичките изпитания можем да кажем, че системата за херметичната ограда на реактора потвърди своята херметичност и здравина, и е готова за експлоатация”, отбеляза заместник главния инженер на ЛАЕЦ-2 Александр Беляев.

На 11 май на строящия се енергоблок №1 на Ленинградската АЕЦ-2 успешно завършиха изпитанията на системата на херметичната преграда на зданието на реактора.
Херметичната обвивка (черупка) и призната за годна за експлоатация.

В продължение на 4 денонощия с помощта на свръхмощен компресор в херметичния обем на зданието поетапно се вкарваше сгъстен въздух за създаване на изпитателно налягане от 4,6 kgf/cm2(по-високо от експлоатационното).
През цялото време на изпитанията се извършваше мониторинг на напрегнато-деформираното състояние на защитната черупка.

Системата на херметичната преграда е локализираща система за безопасност, която се състои от вътрешна и външна защитна черупка.
По време на експлоатацията двойната защитна черупка ще изключва попадането на радиоактивност в околната среда и ще служи за физическа защита на реакторното отделение от външни въздействия.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-158551?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари