ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Запорожската АЕЦ се подготвя за мисия OSART на МААЕ

20.05.2017

По покана на правителството на Украйна през септември 2019 година на ЗАЕЦ е планирана мисия OSART (Operating Safety Analysis Review Team – OSART) на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ).
Основната цел на мисията
OSART е повишаване на експлоатационната безопасност на атомната електроцентрала.

В централата вече започна подготовката за мисията. Проведено бе първото въвеждащо съвещание, на което бяха обозначени стъпките по подготовката на предстоящата мисия.

 

 

Откривайки съвещанието, генералният директор  на ЗАЕЦ Александр Остаповец, каза: “В тази дейност трябва да бъде изградена ясна система за действие и Запорожската АЕЦ трябва да демонстрира своята откритост, а също да покаже, че енергоблоковете на площадката се експлоатират безопасно”.

По време на предстоящата мисия експертите на МААЕ ще анализират работата на ЗАЕЦ по следните 12 направления: лидерство и управление за целите на осигуряване на безопасността, обучение и атестация, експлоатация, техническо обслужване и ремонт, техническо подържане, използване опита от експлоатацията, радиационна защита, химия, аварийно планиране и готовност, управление на авариите, взаимодействие “човек-технология-организация”, продължителна експлоатация.

На ЗАЦ такава мисия бе проведена през 2004 година. Сега най-голямата АЕЦ в Европа се подготвя за посрещане на международните експерти.

Източник: http://www.atom.gov.ua/ru/press/nngc/46692-na_zaporojskoyi_aes_nachalas_podgotovka_k_missii_na_zaporojskoyi_aes_nachalas_podgotovka_k_missii_osart/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари