ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом и Националният институт по ядрена наука и техника на Франция проведоха семинар на тема ядрено образование

08.05.2017

На 27 април 2017 година в Париж, в Руския културен център ДК “Росатом” и Националният институт по ядрена наука и техника при комисариата по ядрена и алтернативни видове енергия на Франция (INSTN) проведоха семинар “Развитие на човешкия капитал в областта на висшето и професионалното ядрено образование”.

 

Мероприятието посетиха представители на бизнес-обществото, а също водещи образователни и научно-изследователски организации от двете страни.
Обсъдени бяха основните и най-важните въпроси на професионалното ядрено образование и подготовката на кадри

Централни теми на дискусионните сесии бяха глобалните тенденции и най-добрите иновационни практики, опитът и потенциала на международните програми за ядрено обучение в страните-партньори, включително провеждане на стажове и курсове за повишаване на квалификацията и подготовка на инструктори.

В хода на семинара своя богат опит в реализиране на образователни програми споделиха Висшето национално училище за водещи технологии ENSTA ParisTech, INSTN, Националният изследователски ядрен институт «МИФИ» и МГУ -. М.В. Ломоносов.
За важността на подготовката на висококвалифицирани кадри в ядрения отрасъл разказаха представители на ДК “Росатом” и компанията «Русатом Сервис».

В рамките на програмата на мероприятието участниците посетиха лабораториите на INSTN, където се запознаха с учебните установки и тренажори на реактора (the ISIS training reactor), а също с новия виртуален стимулатор за изучаване на радиотерапия VERT (Virtual Environment for Radiotherapy Training).

Подробности на: http://rosatom.ru/journalist/news/rosatom-i-natsionalnyy-institut-yadernoy-nauki-i-tekhniki-frantsii-proveli-seminar-po-teme-yadernogo/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари