ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Представители на АО “Техснабэкспорт” бяха преизбрани в ръководството на Световната ядрена асоциация – WNA

05.05.2017

Делегация на АО „ Техснабекспорт“ взе участие и в провелата се в Торонто (Канада) международна конференция „Световен ядрен горивен цикъл“(World Nuclear Fuel Cycle, WNFC).

 

Събитието традиционно се организира от Института за ядрена енергия (Nuclear Energy Institute, NEI) и Световната ядрена асоциация (World Nuclear Association, WNA) .
По време на конференцията представители на компании от световната ядрена индустрия, както и водещи световни експерти обсъдиха актуалните въпроси за развитието на ядрения горивен цикъл.

В състава на Управителния съвет на Световната ядрена асоциация (WNA) за следващите две години бе преизбрана Людмила Залимская – генерален директор на АО „Техснабэкспорт“, а директорът на департамента по back-end технологии Михаил Баришников стана председател на Работната група по устойчиво управление на отработеното ядрено гориво.

Съветът на управляващите на WNA се състои от 20 души, сред които представители на най-големите компании в сферата на ядрения горивен цикъл, определя стратегическите цели и програмата на дейността на асоциацията. Людмила Залимская е в състава на Съвета от 2014 г.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/predstaviteli-ao-tekhsnabeksport-izbrany-v-sostav-rukovodyashchikh-organov-wna/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари