ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първият от четирите дизел-генератора на строящия се първи блок на Ленинградската АЕЦ-2 бе завъртян на празен ход

30.04.2017

“Изпитанията в режим на “празен ход” са заключителна проверка на качеството на сглобяването на целия дизел и отделните му механизми.
Тогава се извършва пасване на детайлите и окончателно регулиране на оборудването”, поясни началникът на участъка на електро-цеха на ЛАЕЦ-2 Павел Прокошин.

 

На строящия се енергоблок продължават широко-мащабните пусково-наладъчни (настроечни) работи (ПНР) на технологичното оборудване на системите за аварийно електроснабдяване: на празен ход завъртян дизел-генераторът на първата клетка на резерваната дизелна електроцентрала.

ПНР са първия етап от въвеждането на дизелната електроцентрала в експлоатация, който се предхожда от проектиране, доставка, строително-монтажни работи (СМР) и включване на оборудването към мрежата.

Още много подробности за извършваните изпитания и за следващия важен етап – изпитания на дизел-генератора под товар в различни режими можете да прочетете на: : http://www.energyland.info/analitic-show-158185?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари