ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нововоронежска АЕЦ – Днес спират шести енергоблок с ВВЭР-1200 за профилактичен ремонт

29.04.2017

В събота, 29 април в 17:11 часа енергоблок №6 на НВАЕЦ (енергоблок №1 НВ АЕЦ-2) по предварителна заявка ще бъде спрян за извършване на планови профилактични дейности по топло-механичното оборудване, съобщиха представители на предприятието.

 

“Енергоблокове №№4 и 5 работят в щатен режим.
На седми блок се извършват строително-монтажни дейности.
Нарушения на границите и условията за безопасна експлоатация на блоковете на НВАЕЦ няма”, добавят от централата.

Същевременно бе уточнено, че радиационния фон на площадката на централата и прилежащата територия е на ниво, съответстващо на нормалната експлоатация на енергоблоковете и не превишава “естествените фонови стойности”.

За справка

Енергоблок №6 с мощност 1200 MW на НВАЕЦ с реактор ВВЭР-1200 бе включен за първи път в паралел с единната енергийна система на Русия на 5  август 2016 година.
В сравнение с традиционните енергоблокове с реактор
ВВЭР-1000 – проектът «АЭС-2006», по който е построен блок №6 на НВАЕЦ, притежава редица предимства, които повишават неговите икономически характеристики и безопасност, твърдят от Росэнергоатом.

Енергоблокове от поколение «3+» сега строят САЩ и Франция, но руският блок на №6 на НВАЕЦ е първият в света ядрен енергоблок от новото поколение, който е сдаден за промишлена експлоатация.

Източник: http://facto.ru/glavnaya_lenta_novostej/2017/04/novyy_energoblok_novovoronezhskoy_aes_ostanovyat_na_planovyy_profilakticheskiy_remont/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари