ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом ще продължи сътрудничеството с ЮАР, независимо от ситуацията около строителството на АЕЦ

28.04.2017

 

Ръководителят на държавната корпорация Алексей Лихачов изрази увереност , че “сътрудничеството с ЮАР ще се задълбочава”.

 

Росатом ще продължи сътрудничеството с ЮАР, независимо от решението на съда на републиката да анулира споразумението от 2014 година между Министерството на енергетиката на страната и държавната корпорация, съобщи пред журналистите Алексей Лихачов.

“Това по никакъв начин няма да повлияе, защото споразумението даже на е влязло в сила…Сътрудничеството ни с ЮАР ще се задълбочава”, каза Лихачов в отговор на въпрос, дали ще повлияе решението на съда в ЮАР на проектите на Росатом в републиката.

На 26 април висшият съд на провинция Западен Кейп в ЮАР постанови, че споразумението от 2014 година между Министерството на енергетиката и Росатом, предвиждащо строителството на 8 ядрени енергоблока в ЮАР е “незаконно и трябва да бъде анулирано”. Като мотив за решението си съдът посочи отсъствието на съгласие на парламента на страната за подписване на споразумението.

Решението на съда излезе 2 дни преди изтичане на срока за предоставяне на отговори на запитването за конкурсна информация за изграждане на АЕЦ с обща мощност 9,6 GW.
Росатом подаде документите за участие в строителството на АЕЦ в ЮАР.

Подробности на: http://tass.ru/ekonomika/4217857

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари