ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом участва в XII международна изложба на технологии и оборудване за ядрената енергетика в Китай

28.04.2017

Дванадесетата Международна изложба на технологии и оборудване за ядрената енергетика в Китай (CIENPI, «Nuclear Power-2017»), се откри днес , 27 април, в Пекин.
Организирана е от Китайската ядрено-енергийна асоциация
(CNEA).

Тази година свои технологии и компетенции на изложбата представят над 200 организации, компании и предприятия от световния ядрен отрасъл.

Продукция и технологии на руския ядрен отрасъл са представени в експозицията на ДК “Росатом”, подготвена от компанията «Атомэкспо».

Всичките компетенции на Росатом в сегментите на ядрено-горивния цикъл, от добива на уран до извеждането от експлоатация на ядрените обекти, са представени в мулти-медийна презентация.
Осен това, посетителите на изложбата могат да се запознаят с такива уникални реализирани проекти, като енергийния реактор на бързи неутрони БН-800, атомни ледоразбивачи, а също и с възможностите на Росатом за производство на неядрена продукция, за подготовка и обучение на специалисти и други.

В обединената експозиция подробно е представена дейността на редица предприятия и компании от ядрения отрасъл: «Инжиниринговая компания «АСЭ», АО «Концерн Росэнергоатом» АО ОКБ «Гидропресс», ПАО «Машиностроительный завод», АО «СНИИП».

Особено внимание в експозицията е отделено на сътрудничеството с Китай в областта на ядрената енергия: изграждане на ядрени енергоблокове в АЕЦ “Тянван”, доставките на ядрено гориво за тази централа, доставките на изотопна продукция, съдействието при създаване на експериментален реактор на бързи неутрони с натриев топлоносител CEFR и други.

Изложбата ще продължи до 29 април.

Подробности на: https://vk.com/energo_public

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари