ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На 24 април извеждат трети блок на Ростовската АЕЦ в ППР

24.04.2017

 Днес, 24 април 2017 година, енергоблок №3 на Ростовската АЕЦ ще бъде изведен в среден планово-предупредителен ремонт (ППР) с продължителност 93 денонощия.

Извеждането на блока в ремонт се извършва в съответствие с “График за ремонта на енергоблоковете на АЕЦ в Русия през 2017 година”, съобщиха от пресслужбата на Ростовската АЕЦ.

По време на ППР ще бъдат извършени дейности по модернизацията на изпарителната (охладителната) кула, включващи замяна на оросителите  с по-ефективни и замяна на пластмасовите блокчета с метални.

Освен това, специалистите ще извършат регламентен капитален ремонт на парогенераторите (ПГ), на главните циркулационни помпи (ГЦП) №3 и №4 с извършване на техническо освидетелстване, на 4 подгреватели високо налягане, на кондензаторите, на арматурата в реакторно и турбинно отделение.

Също в хода на ППР е планирана замяната на електродвигателя на ГЦП №3.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари