ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” проведе в Рио де Жанейро семинар за неенергетичното приложение на ядрените технологии

21.04.2017

На 17 април в Рио де Жанейро руската държавна корпорация „Росатом“ проведе семинар, посветен на неенергийното използване на ядрените технологии и ползата за социално-икономическото развитие на Латинска Америка.
Семинарът бе организиран от „Русатом – Международна мрежа“ и регионалния център „Росатом Латинска Америка“.

 

Централна тема на обсъжданията бе развитието на технологиите за облъчване и приложението им в промишлеността, здравеопазването и селското стопанство в Латинска Америка.

На семинара присъстваха представители на водещи играчи в ядрената индустрия като Electronuclear, Eletrobras, Nuclep, Amazul, Tecnatom, държавни и обществени организации.

Семинарът бе открит от вицепрезидента на регионалния център „Росатом Латинска Америка“ Сергей Криволапов, който представи обзор на уникалните възможности на „Росатом“, включващи интегрираното предложение за услуги на корпорацията и разказа за развитието на сътрудничеството в региона.
Той отбеляза, че събитието е в рамките на подписания в края на 2016 г. Меморандум за взаиморазбирателство между „Обединена иновационна корпорация“ и бразилската компания CK3 за строителството на Център за облъчване на територията на Бразилия. „Строителството на този център е много интересен проект за нас, доколкото той ще ни позволи да обединим компетенциите и достиженията на Русия в областта на радиационните технологии от една страна, и опита на бразилската компания CK3 на вътрешния пазар, от друга“.

Представителят на „Русатом Хелскеа“ Константин Панин разказа за многофункционалните центрове за обработка на продоволствени стоки и продукция с медицинско предназначениe чрез технологията за облъчване, като строителството им помага за икономическото развитие на страните и подобряване на здравеопазването.

От бразилска страна Арминак Черкезян от CK3 представи обзор на съвместния проект на „Росатом“ и CK3 за развитието на Център за радиационна стерилизация на медицински изделия. Той отбеляза възможностите на съвместния проект, който трябва да се превърне в качествено и перспективно предложение за пазара.

“След днешното събитие, аз още повече съм убеден в необходимостта от Център за облъчване в Бразилия, който ще стане един от значимите проекти на „Росатом“ в страната“, подчерта Черкезян.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-provel-v-rio-de-zhaneyro-seminar-na-temu-neenergeticheskogo-primeneniya-yadernykh-tekhnologi/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари