ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Възможно е още през 2018 година да започнат дейностите по подмяната и модернизацията на оборудването на втори енергоблок на Арменската АЕЦ.

17.04.2017

Осигурени са всички условия за започване на дейностите по замяна и модернизация на оборудването на Арменската (Мецаморската) АЕЦ още през 2018 година.

 

Заседанието на руско-арменския координационен комитет по продължаване срока за експлоатация на втори енергоблок на централата се проведе на 14 април 2017 година.

В хода на заседанието бе направена равносметка за ППР-2016 година – били са изследвани метала и заваръчните съединения на оборудването и тръбопроводите на РУ, включително корпуса на реактора и парогенераторите.
Освен това е завършено инструменталното обследване и обосноваване на остатъчния ресурс на оборудването в планирания обем за 2016 година.

Също са били обсъдени въпросите свързани с ППр-2017, в това число получаване на разрешение за експлоатация на втори енергоблок на Арменската АЕЦ през 2017 година и модернизация и замяна на системи и оборудване .

Всичките дейности по ПСЕ ще се финансират за сметка на руски кредит от 270 милиона долара и грант в размер на 30 милиона долара.

Още много подробности на: https://www.mngz.ru/oil-gas-energetics/2858619-raboty-po-zamene-i-modernizacii-oborudovaniya-2-go-energobloka-armyanskoy-aes-mogut-nachatsya-uzhe-v-2018-g.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари