ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ОКБ „Гидропресс“ завърши ресурсните изпитания на макета на модернизирана горивна касета за ВВЭР-1200 – АЭС-2006

15.04.2017

АО ОКБ „Гидропресс“ (компания на машиностроителния дивизион на Росатом „Атомэнергомаш“) – завърши ресурсните изпитания на макета на ТВС АЭС-2006, с подобрени топлинно-механични характеристики, при пулсации на налягането в продължение на 1000 часа.

 

 

Изпитанията се проведоха на стенда за гореща обкатка “ГО В-1000” на площадката на експериментално-изследователската база на предприятието.

Целта на извършените изпитания бе – проверка на топлинно-механическата устойчивост на макета на ТВС АЭС-2006, без закрепване на топло-отделящите елементи в долната решетка на скелета (каркаса) на макета, на стенда ГО В-1000 в условия максимално близки до реалните по топлинно-хидравлични и конструктивни характеристики за РУ ВВЭР-1200.

В процеса на изпитанията са били извършени по 100 двойни хода и 100 хвърляния на органите за регулиране СУЗ по сигнал на аварийната защита (АЗ) от височината на работния ход на приводите СУЗ.

Източник: http://www.gidropress.podolsk.ru/ru/presscenter/news.php?news_cid=61&news_id=835

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари