ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Безопасните ядрени технологии ще бъдат главна тема на форума „Атомэкспо-2017″

10.04.2017

Главна тема на предстоящия през юни в Москва международен форум „Атомэкспо-2017″ ще бъде бъдещето на технологиите в ядрената енергетика в светлината на безопасността, екологията и устойчивото развитие, съобщи операторът на форума компанията „Атомэкспо“.

Форумът „Атомэкспо“, който ежегодно се провежда от държавната корпорация (ДК) “Росатом” е една от най-големите изложбени и делови площадки, на която се обсъжда съвременното състояние на ядрения отрасъл, формират се насоките за по-нататъшното му развитие.
Генерален информационен партньор на форума е агенция РИА Новости (флагмански ресурс на Международната информационна агенция „Россия сегодня“)

“През тази година главна тема на форума е “Ядрените технологии – безопасност, екология, стабилност”, се казва в съобщението

Основно събитие на форума ще бъде пленарната сесия “Атом – основа на безвъглеродната енергетика на бъдещето”, в хода на която ръководители на руски и чуждестранни ведомства, компании, международни организации и водещи експерти ще обсъдят енергетиката на бъдещето от гледна точка на аспектите на безопасността, екологията, икономиката и устойчивото развитие.
Също в рамките на деловата програма са планирани много “кръгли маси”, в това число “Иновационните технологични решения за жизнения цикъл на ядрената енергетика като условие за устойчиворазвитие”, “Адитивни технологии”, “Иновационни продукти” и проект „Прорыв“, “Драйвери за ръст на инвестициите в проектите на Росатом”, “Стратегия за екологична безопасност на ядрения отрасъл”, “Цифровото бъдеще: следващата стъпка в развитието на ядрените технологии”, “АЕЦ с малка мощност”.

Деловата програма на форума ще бъде допълнена от обширна изложбена експозиция с участието на водещи руски и чуждестранни предприятия от ядрения и съпътстващите отрасли.

За справка

През 2016 година форумът „Атомэкспо“ бе посетен от над 5 хиляди души от 55 държави, което е рекорд в историята му.
В деловата програма участваха представители на 650 компании и организации.
Икономическият потенциал на споразуменията и меморандумите, подписани в рамките на
„Атомэкспо-2016″, се оценява на 10 милиарда долара.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2017/04/05/74475

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари