ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Росатом“ участва в конференцията Nuclear Afrika 2017

04.04.2017

Руската държавна корпорация „Росатом“ представи постиженията на компанията в областта на строителството на иновативни АЕЦ, изследователски реактори и успехите си в сферата на корпоративната социална отговорност на конференцията Nuclear Africa 2017.

 

Събитието се състоя в Йоханесбург (ЮАР) в периода 29-31 март 2017 година.

Регионалният вицепрезидент на „Русатом – Международна мрежа“ в Централна и Южна Африка Виктор Поликарпов подчерта значимостта на международното сътрудничество в областта на ядрените изследвания и мирното използване на атомната енергия.
Той отбеляза, че Африка се намира в стадий на активно индустриално и икономическо развитие.
В региона се наблюдава увеличаване на инвестициите в сферата на образованието и науката.

Според данни на Световната банка 25 африкански държави (от общо 54) са в състояние на енергийна криза, а повече от 620 милиона души в региона нямат достъп до надежден източник на електроенергия.
На региона ще са необходими допълнително 1600 TW генериращи мощности до 2040 година, ако страните от Централна и Южна Африка искат да увеличат нивата си на електрифициране до 80%.

Особено внимание бе отделено на стипендиантските програми за млади специалисти. През 2017 г. „Росатом“ предлага стипендиантски програми за 60 млади специалисти от африканските страни за получаване на комплексни знания в областта на проектирането, строителството и експлоатацията на ядрени обекти в съответствие със стандартите на МААЕ.

Подробности на: http://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-prinyal-uchastie-v-konferentsii-nuclear-africa-2017/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари