ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индия – На втори блок на АЕЦ “Куданкулам” започна периодът на гаранционна експлоатация

01.04.2017

 “На АЕЦ са реализирани редица системи, отговарящи на “следфукушимските” изисквания на МААЕ, съобщи вицепрезидентът по проектите в Южна Азия Андрей Лебедев.
Гаранционната експлоатация свидетелства, в частност, за пълното доверие от страна на индийските партньори към руските ядрени технологии”.

На 30-ти март 1017 година АО «Инжиниринговая компания «АСЭ» (инженеринговият дивизион на Росатом) и Индийската корпорация по ядрена енергия (NPCIL) подписаха акт за предварително приемане на енергоблок №2 на АЕЦ “Куданкулам”.

Започна периодът на гаранционна експлоатация.
Това означава, че в случай на някакви проблеми в работата на оборудването или технически неизправности, свързани с  изпълнението на задълженията на АО «ИК «АСЭ», несъответствията ще се отстраняват от руската страна.

Периодът на гаранционна експлоатация ще продължи до 30 март 2018 година,след което ще бъде подписан акт за окончателно приемане на блока за търговска експлоатация.

Започването на гаранционната експлоатация говори за успешното завършване на всичките необходими дейности и изпитания на енергоблока.
Централата вече е произвела милиарди kWh електроенергия за енергийната система на Индия и нейният бъдещ принос за стабилното и надеждно електроснабдяване на страната е трудно да бъде неоценен.

Още подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-156914?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари