ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse в Украйна – Не бойте се момчета, ние сме с вас

31.03.2017

Независимо от съобщенията на американската ядрено-енергийна компания Westinghouse LLC за банкрут, нейният шведски сегмент за производство на ядрено гориво Westinghouse Sweden има намерение не само да продължи, но и да разшири договора с Украйна за доставка на ядрено гориво и оказване на услуги.

 

Това отговориха официално от централния офис на компанията на запитването на Укринформ.

“Както бе заявено на 29 март, Westinghouse LLC и някои дъщерни компании подадоха доброволни искания съгласно глава 11 от Кодекса на САЩ за банкрутите.
Тези искания не се отнасят за операциите на Westinghouse в региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA) или региона на Азия.
Най-важното е, че те по никакъв начин няма да повлияят на доставките на ядрено гориво и услуги в Украйна сега или в бъдеще”, подчертаха от американската компания.

Освен това се отбелязва, че “Westinghouse и Украйна имат стратегическо партньорство, което ще си остане здраво и, ние се надяваме, че то само ще расте в бъдеще”.

От компанията потвърдиха, че нейното предприятие в Швеция Westinghouse Sweden, има твърди финансови позиции и не попада под ударите на банкрута, през 2017 година “ще произвежда и доставя ядрено гориво за 6 украински реактора ВВЭР-1000 съгласно нашия договор”.

“Сътрудничеството с Украйна представлява най-висш приоритет за Westinghouse”, подчертаха от компанията.

Сега продължават дискусиите относно разширяване доставките на гориво, а също и предоставяне на услуги за Украйна, “което ще донесе взаимна изгода и по-нататъшно повишаване на енергийната сигурност”.

Източник: https://www.ukrinform.ru/rubric-economix/2202380-westinghouse-ne-prekratit-a-usilit-sotrudnicestvo-s-ukrainoj.html

Tags: ,

One Response to Westinghouse в Украйна – Не бойте се момчета, ние сме с вас

  1. Красимир Христов on 01.04.2017 at 22:08

    Струва си да отделите малко време и да прочетете една относително балансирана и подробна статия за украинския поглед по темата: http://gazeta.zn.ua/internal/westinghouse-bankrotstvo-na-pozitive-_.html
    Намеците за хибридната война с Русия може да игнорирате. Времената и политиката са сложни…

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари