ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Техснабэкспорт” показа пред представители на TEPCO иновациите в руските ядрени технологии

10.04.2017

Руската компания АО „Техснабекспорт“ организира посещение на представители на японската компания Tokyo Electric Power Company Holdings, Inc. (TEPCO) в редица предприятия на руската държавна корпорация „Росатом“.

Бяха посетени Ленинградската и Нововоронежката АЕЦ, Курчатовският институт и АО „Опитно-демонстрационен център за извеждане от експлоатация на уран-графитови реактори“.
Визитата се състоя в рамките на реализирането на междуведомствения меморандум за сътрудничество за мирно използване на ядрената енергия и в изпълнение на договорките, постигнати в хода на посещението на руски специалисти в областта на бек-енда в АЕЦ „Фукушима 1“ през декември 2016 година.

По време на техническия тур пред делегацията на TEPCO бяха демонстрирани технологии и решения в областта на третирането на радиоактивни отпадъци, както и за извеждане от експлоатация на ядрено и радиационно опасни обекти, които могат да бъдат използвани в дейностите по ликвидиране на последиците от аварията в АЕЦ „Фукушима 1“.

Посещението се състоя в рамките на японската програма за изучаване на най-добрите световни практики в сферата на бек-енд технологиите с цел минимизиране на разходите по извеждането от експлоатация на авариралата АЕЦ и ликвидиране на последиците при извънредна ситуация при осигуряване на необходимото качество и безопасност.

Източник: http://www.tenex.ru/wps/wcm/connect/tenex/site/media/9a0612804095904aa699ee0f71c739e9

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари