ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Подробности за радиоактивния товар пристигнал със самолет от Армения в Беларус

24.03.2017

Министерството на енергийните инфраструктури и природните ресурси (МЕИПР) на Армения разпространи изявление във връзка със съобщенията за открит радиоактивен товар на борда на самолет пристигнал от Армения.

 

По-рано пресслужбата на президента на Беларус съобщи за “открити радиоактивни вещества на борда на самолет, който е пътувал транзит през Беларус от Армения за една от европейските държави”.

От държавния граничен комитет на Беларус уточниха, че “този факт е фиксиран на 19 март в аерогара Гомел на борда на самолет, който е пътувал от Армения за България”.

От своя страна, МЕИПР на Армения заяви, че на беларуските авиационни власти в съпровождащите документи за превоз на товара е била предоставена съответната информация и е било получено разрешение за изпълнение на рейса.

“Още на 3 октомври 2016 година хърватската компания HRID със самолет на беларуската авиокомпания „JSC Aircompany Grodno“ докара в Армения съответното оборудване с цел изпълнение на предвидените в програмата дейности за контрол на експлоатацията”, се казва в изявлението на арменското министерство.

“След завършване на работата оборудването на компанията HRID е било изтеглено от Армения по същия начин”.

“Беларуската авиокомпания „JSC Aircompany Grodnо“ на 15 март е представила заявка за изпълнение на рейс по маршрута Ереван-Гомел.
На авиационните власти на Беларус в съпроводителните документи за превозване на товара е била предоставена съответната информация, и е било получено разрешение за изпълнение на рейса”.

“Процесът на превозване на оборудването е бил извършен на базата на договорите и документите, сключени със съответната транспортна компания, и по реда, установен от всички международни регулиращи документи”, се казва в изявлението на министерството.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsp/w0379.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари