ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – ФГУП «Атомфлот» за първи път преведе с ледоразбивач голям морски съд натоварен с арктически въглища

06.04.2017

Атомният ледоразбивач „50 лет Победы“ завърши първото съпровождане на едрогабаритния съд Nordic Bothnia, плаващ под панамски флаг, превозващ висококачествени антрацитни въглища.

 

„Този проект с участието на „Росатомфлот“ е още една важна стъпка по пътя за развитие на Арктика и мореплаването в акваторията на Северния морски път“, заяви генералният директор на „Росатомфлот“ Вячеслав Рукша.

За експорт на въглища от полуостров Таймир при съпровождане с атомни ледоразбивачи се планира да бъдат използвани съдове от ледови клас Arc4 с пълна товароподемност от 75 000 тона и повече.

Преди дни в района на нос Желание приключи съпровождането от атомния ледоразбивач «Вайгач» на Nordic Bothnia и едрогабаритният товарен кораб самостоятелно продължи своя път към крайната си дестинация.

Подробности на: http://www.rosatomflot.ru/index.php?menuid=23&date=2017-03-0&newsid=907

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари