ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Заводът за тежко машиностроене на Areva не разполага с адекватно оборудване за изработване отговорни компоненти за АЕЦ

20.03.2017

Заводът Creusot Forge, който доставя части за АЕЦ в световен мащаб и е собственост на френската Areva, е разследван за изработване на извънстандартни части и фалшифициране на документи.
Сега френският ядрен регулатор (ASN) съобщи, че заводът, който бе спрян през миналата година, няма необходимото оборудване за производство на части за ядрени реактори, информира Ройтерс.

 

Това заяви в интервю Реми Като, шеф ядрено оборудване в ASN. „Creusot Forge е на ръба на техническия си капацитет.
Машините, с които разполага не са адекватни за производството на такива големи компоненти. В такива ситуации се допускат грешки“, каза Като. „Проверките осветлиха факта, че културата на безопасност в завода не е достатъчна за производство на компоненти за АЕЦ“, добави той.

Това носи нови проблеми на Areva, която притежава завода.
Компанията го затвори, след разкритието, че вероятно документите за производството там се фалшифицират в продължение на 40 години и изработваните части не отговарят на спецификациите.

Много компании по целия свят започнаха проверки на реакторите си, използвали тези части (http://atominfo.bg/?p=53440 ).
Два реактора във Франция в АЕЦ „Фесенхайм“ – втори и АЕЦ „Гравлин“ – пети бяха затворени след проверки от съображения за сигурност.

Подробности на: http://www.reuters.com/article/areva-safety-creusot-idUSL5N1GM2XM

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари