ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Toshiba търси юридическа помощ във връзка с възможен банкрут на Westinghouse

02.03.2017

Според източници, позоваващи се на запознати със ситуацията, компанията Toshiba се е обърнала към голяма японска юридическа фирма за помощ при оценката на потенциалната финансова щета ако се вземе решение за банкрутиране на Westinghouse – американското подразделение на Toshiba, което работи в областта на ядрената енергетика.

 

Банкрутът, като процедура, която осигурява защитата на кредиторите се разглежда като един от вариантите, призвани да предотвратят по-нататъшните загуби – свързани с дейността на Westinghouse.

Проблемите на Toshiba започнаха, когато стана известно за същественото превишаване на разходите при изграждането на две АЕЦ в САЩ.
В резултат бяха отписани 6,3 милиарда долара от активите на компанията, който наложиха вземането на екстрени мерки – отделяне производството на микросхеми в самостоятелно предприятие с последващата му разпродажба на части.
Нещо повече, Toshiba не изключва продажбата на целия полупроводников бизнес.

Аналитиците отбелязват, че даже банкрутът няма да спаси Toshiba от бремето на условните задължения от около 7 милиарда долара, защото компанията е станала гарант на Westinghouse, следвайки приетата практика в отрасъла.

В средата на февруари група експерти посети Westinghouse, за да оцени ситуацията с активите на място.
С предварително приближение, банкрутът на Westinghouse може да доведе до нарастване загубите на Toshiba, минимум с 2,6 милиарда долара.

Източник: http://www.reuters.com/article/us-toshiba-westinghouse-idUSKBN1684B8

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари