ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Компанията на Росатом – “Uranium One” спечели търг за доставка на 400 тона природен уран в Бразилия

04.02.2017

Компанията Uranium One Inc., част от международното минодобивно подразделение на руската държавна корпорация „Росатом“ – Uranium One, победи в открит международен търг за доставка през 2017 г. на 982 000 фунта (около 400 тона) природен уран за бразилската компания Indústrias Nucleares do Brasil (INB), която се занимава с производство на гориво за АЕЦ.

 

Резултатите от конкурса са публикувани в официално издание на правителството на Бразилия.

„Това е първата доставка на продукция на нашата компания не само в Бразилия, но и в Южна Америка“, отбеляза председателят на Съвета на директорите на Uranium One Inc. Василий Константинов. „Радваме се, че нашето предложение бе признато за най-добро и гледаме с оптимизъм на началото на сътрудничеството с бразилската горивна компания INB. То открива нови възможности за разширяване на географията на доставките, полага основа за успешното взаимодействие по проекти в региона“, допълни той.

За справка

Международното минодобивно подразделение на „Росатом“ – Uranium One, обединява чуждестранните уранодобивни активи на руската държавна корпорация „Росатом“.
Холдинговата компания на подразделението е АО „Ураниум Уан Груп“.
Основният актив е Uranium One Inc., в чиито предприятия се извършва добив на природен уран в местонахождения в Казахстан и САЩ.
Подразделението Uranium One  е на четвърто място в света по обем на добив на уран. Има най-добрите показатели по себестойност на производството сред топ 5 на световните производители на природен уран.

Подробности на: http://www.uranium1.com/index.php/ru

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари