ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “БЕЛЕНЕ” НЯМА ДА СЕ СТРОИ!

28.03.2012

След заседанието на правителството Заместник-финансовият министър Владислав Горанов потвърди, че България се отказва от втора атомна електроцентрала в Белене.

На мястото ще има газо-турбинна централа.

Поръчаният реактор ще се монтира като седми блок на АЕЦ “Козлодуй”. Трябва да се доплатят около 100 милиона евро.

Енергийният министър Делян Добрев заминава утре за Москва, за да преговаря с държавната компания “Росатом” да не съди България за неустойки.

Tags:

One Response to АЕЦ “БЕЛЕНЕ” НЯМА ДА СЕ СТРОИ!

 1. Владо Бранков on 28.03.2012 at 18:41

  Руснаците разиграха супер Голям Шлем. Ако реакторът от Белене отиде в Козлодуй – край на мераците на Уестингхаус. И осми блок да се прави, пак ще е руски.
  Ако се направи газова електроцентрала, това така ще ни върже към Русия, че с атомни бомби няма да може да се разруши тази връзка. Между другото, с тази газова централа ще плащаме здраво, а Руснаците обичат това – някой да им плаща за косумацията на газ.
  Като ни привържат яко към себе си по този начин, след някоя и друга година ще си сложат още по-подходящо правителство, което ще оплюе сегашното, и ще избичи два руски блока в Белене, защото много е смешно да поставиш една газова централа върху фундамент 28 метра дебел.
  И Бойко Боросов и Мартин Димитров и Иван Костов и кой ли още не, допринесоха за това изключително благоприятно за Русия развитие.
  Може и да не съм прав, но такива са фактите към днешна дата.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари