ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Rusatom Service оказва експертна помощ при пускането на трети блок на словашката АЕЦ “Моховце”

23.01.2017

Дострояването на Трети енергоблок на словашката АЕЦ „Моховце“ преминава в следващ стадий.

 

Компанията Skoda JS съобщи, че отделимите части на първи контур са изработени в рамките на установения график и са готови за тестване.

 

Чешката компания Skoda JS, която е един от главните доставчици по проекта „EMO34“, подписа през миналата година договор за техническо сътрудничество с руската Rusatom Service.
За услугите в рамките на неактивните изпитания словашката Slovenske elektrarne ще плати на руската компания 4,8 милиона евро без ДДС.

Rusatom Service, част от „Росатом“, предоставя услуги в областта на експлоатацията и ремонта на АЕЦ с реактори ВВЕР по целия свят.
Експертизата на руските специалисти бе използвана при пускането на първите два енергоблока на АЕЦ „Моховце“, както и при АЕЦ „Ясловске Богунице“.

Източник: www.energia.dennikn.sk

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари