ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Акциите на Toshiba се сринаха след съобщенията за нови загуби

29.01.2017

В четвъртък акциите на Toshiba поевтиняха с 26% на фона на новината, че загубите на подразделението, което произвежда оборудване за АЕЦ, са превишили 500 милиарда йени (4,4 милиона долара).
Както
съобщава Bloomberg, това е най-значителния срив на котировките на компанията след 1974 година.

Toshiba помоли за финансова помощ Банката за развитие на Япония и други кредитори, съобщава агенцията позовавайки се на вестник Nikkei и на свой източници.
Според Kyodo news, загубите на корпорацията могат да достигнат 700 милиарда йени.

В края на декември котировките на Тoshiba паднаха с 20% поради информацията за плановете на корпорацията да отпише няколко стотици милиарда йени (няколко милиарда долара) във връзка със сделката за придобиване от американското и подразделение Westinghouse Electric Co. активите на компанията CB&I Stone & Webster.
Сделката включваща активи в сферата на строителството на АЕЦ и интегрираните услуги по обслужването им, бе финализирана през декември 2015 година.
Към този момент се очакваше, че отписаната сума вследствие на сделката ще бъде 87 милиона долара. В съобщението на Toshiba се казваше тогавашното отписване ще се отрази в резултатите на компанията за тази финансова година, която завършва на 31 март 2017-та.Крайната сума все още не е определена.

За миналата финансова година загубите на Toshiba бяха 460 милиарда йени.

Източник: http://www.vedomosti.ru/business/news/2017/01/19/673635-toshiba-obvalilis

Още подробности на: https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-01-19/toshiba-falls-on-reports-of-wider-loss-at-nuclear-business

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари