ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Toshiba ще иска държавна помощ заради загубите от 6,1 милиарда долара генерирани от Westinghouse

20.01.2017

Японската корпорация Toshiba прогнозира за текущата финансова година (завършваща през март) загуби от 700 милиарда йени (6,1 милиарда долара) заради бизнеса, свързан с изграждането на АЕЦ в САЩ.
Това съобщи агенция
Kyodo.

 

Отбелязва се, че във връзка с това ръководството на компанията има намерение да поиска финансова подкрепа от принадлежащата на държавата Банка за развитие на Япония.

След аварията на АЕЦ “Фукушима-1” през март 2011 година Toshiba започна да изпитва трудности във връзка с отказа от изграждане на нови ядрени енергоблокове в самата Япония и намаленото количество на чуждестранните поръчки.

Кризата се задълбочи след като през 2015 година нейната дъщерна компания Westinghouse Electric, занимаваща се със строителство и обслужване на АЕЦ в САЩ, придоби друга американска фирма от тази сфера CB&I Stone&Webster.
Свързаните с това разходи се увеличиха в пъти след сключване на сделката в сравнение с предварителните разчети, което и доведе до мащабни загуби.

От 2015 година Toshiba също се намира в центъра на скандала с подправената финансова отчетност.
Резултатите от независимия одит показаха, че компанията през последните 6 години е завишила печалбите си с 151,8 милиарда йени (1,3 милиарда долара).
Това доведе до мащабни съкращения на почти 8 хиляди сътрудници, включително и редица топ мениджъри.
В компанията започна мащабно преструктуриране с цел да се оптимизира производството и да се откаже от губещите или изискващи големи нови вложения подразделения.

Подробности на ТАСС:
http://tass.ru/ekonomika/3952858

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари