ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Асоциация Аутизъм: Когато не се говори за един проблем, той става страшен

19.01.2017

Мирена Владимирова Де Верт и Ани Андонова коментират пред Bulgaria ON Air какви са проблемите, които срещат родителите с деца от този спектър

 

„Обикновено сме свикнали да се правим, че децата с аутизъм не съществуват, защото не знаем какво да правим.
Когато не се говори за един проблем, той става страшен.
А, когато се говори за него по един достъпен начин, тогава обществото ще стане по-чувствително към нуждите на тези деца“.

Мирена Владимирова Де Верт – председател на Асоциация Аутизъм и Ани Андонова коментираха в „България сутрин“ какви са проблемите, пред които застават родителите на децата от този спектър.

Двете създават своята организация през 2003 година, тъй като, когато техните деца са диагностицирани с проблеми в аутичния спектър, в България трудно успяват да намерят специализирани места, където могат да получат необходимата методична подкрепа.

Ани Андонова споделя пред Bulgaria ON AIR какви са нещата, които са от най-голямо значение за децата с аутизъм и, кое е най-важното за тяхното добро състояние:
„Ранната интервенция е нещото, което липсва в България. Когато се работи с децата от ранна детска възраст резултатите са впечатляващи“, споделя тя. И допълва, че „нещата по този въпрос в страната ни се случват в положителна посока, но на нас като родителите ни трябва сигурност“.

Асоциация Аутизъм е организирала благотворително събитие, което ще се проведе тази вечер. Целта му е да се съберат средства за разширяване на съществуващия вече дневен център. Също така се цели и да се разшири броя на терапиите, които в момента се предлагат на децата. За самото събитие можете да прочетете в официалната страница на Асоциацията.

Подробности във видеозаписа на: http://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2017-01-19/asotsiatsiya-autizam-kogato-se-govori-za-detsata-s-autizam-togava-obshtestvoto-shte-stane-po-chuvstvitelno-kam-tyah

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари