ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В САЩ подготвят нова порция санкции срещу Русия – възможно е да ударят и по енергетиката

12.01.2017

Новите санкции относно Русия, предложени от група американски сенатори се отнасят не само за кибератаките, в които Вашингтон обвинява Москва, но и действията на Русия в Сирия и в Украйна.
Това съобщава
The Washington Post.

 

Според информацията на изданието, проектът, който е представен в сената, предвижда въвеждане на санкции против всеки, който подкрепя кибератаките срещу обществени и частни инфраструктури на САЩ.

Сенаторите също предлагат да се въведат ограничителни мерки по отношение на инвестициите в руски енергийни проекти, предвиждат се санкции за участие във всякакви структури в операциите на Министерството на отбраната на РФ и руското разузнаване.

Обаче изданието не уточнява, за какви именно операции става дума.

Освен това, се предвиждат санкции против Русия за нарушаване правата на човека.

Сенаторите настояват, че е необходимо да се окаже помощ на Европа за водене на контрапропаганда и насърчаване на демокрацията.

Законопроектът за допълнителните санкции е разработила група от 10 сенатори, като демократи, така и републиканци.

Същевременно, както отбелязва изданието, болшинството от сенаторите-републиканци засега не горят от желание да се вземат допълнителни мерки срещу Русия.

“Всички трябва да се спрем, да си отдъхнем и да видим, как се развива цялата история на отношенията ни с Русия. И чак тогава трябва да разработваме конкретни планове”, казва републиканецът Джеймс Риш, който е член на сенатския комитет по външните работи.

Източник: http://24tv.ua/ru/v_ssha_gotovjat_rossii_novuju_porciju_sankcij_mogut_udarit_po_jenergetike_n769169

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари