ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Отворено писмо до членовете на БУЛАТОМ

09.01.2017

Първо искам да ви поздравя по случай настъпилата Нова 2017 година и да ви пожелая много здраве, сила и дух както за успешно реализиране на всички намерения на вашите предприятия и организации, така и в личен план.

 

На второ място отново се обръщам към вас с молба за съпричастност с проблемите на Дневния център за деца-аутисти “Дъга” към Асоциация Аутизъм.

 

Историческа справка за проблема

През пролетта на миналата година, по съвет на изпълнителния секретар на Булатом – г-н Станислав Георгиев, се обърнах чрез персонални писма по електронната поща към почти всички членове на форума.
Освен моите лични мотиви, в прикачения файл всеки е получил и официалната молба за дарение на Асоциация Аутизъм за разширяване на дневен център “Дъга”.

Очаквах, че освен големи професионалисти, получателите ще покажат, че имат воля и за благотворителност, подавайки ръка на тези дечица ударени от съдбата.
Освен WiN – България, чрез личното дарение на г-жа Радка Иванова – председател на Сдружението “Жените в ядрената индустрия” (http://atominfo.bg/?p=44693 ) и колективната акция на софийската секция (http://atominfo.bg/?p=52577 ), други постъпления в сметката на инициативата не са получени.
В интерес на истината, от страна на АЕЦ “Козлодуй” се получи мотивиран отказ, който няма да коментирам.

До чуждестранните членове на Булатом, поради усложнената външнополитическа обстановка, писма не съм изпращал. Позволих си само да предам лично молбата за спонсорство на най-братската (американска) компания със седалище в България – „Уестингхаус Енерджи Системс“ ООД – клон България.
Бях вцепенен от реакцията – приеха писмото, но отказаха да го заведат. Не ми дадоха и никакъв документ, че са го получили.

 

Новото предложение по инициативата

Разбирам, че за някои от фирмите и организциите е наистина трудно да намерят време и кураж да обсъдят и отпуснат от фондовете си за благотворителност някакви средства в подкрепа разширяването на дневния център за деца-аутисти «Дъга».
Сега се обръщам към вас, като добронамерени личности, да се включите в Благотворителен коктейл „Подай ръка на различните деца“ за разширяване на дневен център „Дъга“.

 

Както виждате това предложение не е обвързано с никакво допълнително финансово натоварване за вашите фирми и организации.
А 50 лева са по джоба на всеки от ядрената сфера за подкрепа на инициативата, стига да има желание.
Ако някой от Вас има желание да посети събитието, напомням, че трябва да го заяви на тел. 0889 07 66 56 или на имейл ymihaylova@gmsf.eu. Ако имате въпроси относно начините на плащане, описани в листовката на събитието, можете да ги зададете на същите имейл и телефон.

 

С уважение: Красимир Христов – създател и редактор на единствения независим ядрен сайт – AtomInfo.Bg.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари