ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалистите не намериха повреди по корпуса на новия реактор за Беларуската АЕЦ

31.12.2016

В резултат на обследването на реактора, пристигнал на първата беларуска АЕЦ, специалистите на откриха никакви повреди, които е възможно да са причинени на оборудването вследствие на транспортирането му.

 

Според информацията от ГП «Белорусская АЭС» и АО «Инжиниринговая компания АСЭ» (Генерален изпълнител на изграждането на БелАЕЦ), при извършване на маневрени дейности по време на транспортиране на корпуса на реактора за БелАЕЦ на гара «Славное» от Белоруската ЖП струкура е станало незначително допиране на металния транспортен кожух, предназначен за защита на опорния борт на корпуса на реактора, с кух железобетонен стълб от контактната мрежа. ЖП-съставът се е движел със скорост около 3 км/час.

На 28 декември 2016 година в 22:00 часа корпусът на реактора е пристигнал на площадката на БелАЕЦ.
На 29 декември с участието на представители на генералния конструктор, завода-производител, Беларуската ЖП инфраструктура, компанията превозвач, застрахователя, клиента и генералния изпълнител е направен оглед на всичките елементи на корпуса на реактора. За оглед на опорния борт е свален защитния кожух. При огледа не са констатирани никакви повреди.

Съгласно регламента входният контрол на корпуса на реактора, както и всяко друго оборудване, доставено в АЕЦ, ще бъде извършен в щатен режим с участието на специалисти от съответните организации.

Източник: http://news.21.by/other-news/2016/12/30/1280141.html

Tags: , ,

One Response to Специалистите не намериха повреди по корпуса на новия реактор за Беларуската АЕЦ

  1. Красимир Христов on 03.02.2017 at 10:35

    Обширен репортаж от площадката на централата със снимки на новия корпус на реактора и коментари на специалистите:http://atom.belta.by/ru/belaes_ru/view/reportazh-vnutri-atomnogo-serdtsa-ili-kak-na-belaes-gotovjatsja-k-montazhu-korpusa-reaktora-9054/

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари