ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Panasonic ще вложи 256 милиона долара в слънчеви панели Tesla

30.12.2016

Компанията Panasonic ще вложи 30 милиарда йени (около 256 милиона долара) в завода на Tesla за производство на слънчеви панели в Буфало, сообщава Reuters.
Тази информация се потвърждава и от официалните прес-съобщения на сайтовете на Tesla и Panasonic.

Японците ще вложат средства в проекта Solar Roof, който Илон Маск представи на публиката в края на октомври тази година.
Производството ще започне през лятото на 2017 година, а проектната мощност – 1 GW панели годишно компанията на Маск планира да достигне през 2019 година.

На фона на новината за инвестициите от страна на Panasonic акциите на Tesla нараснаха с 3,5% достигайки до 220,75 долара за ценна книга.

Според условията на сделката, освен осигуряване функционирането на завода и производството на панели, Tesla е поела задължението за дългосрочно търговско сътрудничество с Panasonic.
За това, че Tesla ще работи с японския гигант, стана известно още през октомври, но тогава не се разкриха никакви подробности.

Присъствието на Panasonic в проекта Solar Roof не може да се счита за неочаквано.
Японците вече са единствени доставчици на батерии за автомобилите на Tesla Model S и Model X. Освен това Panasonic участва в проекта за създаване на гигантска фабрика на Tesla за производство на акумулаторни батерии.

За справка

Solar Roof е проект на компанията Tesla Motors за създаване на фотоволтаични елементи, които да могат да заменят покривите на къщите без вреда за външния вид на сградата, произвеждайки същевременно електроенергия.
Проектът се предлага като част от комбинирано решение за осигуряване на частните домове с електроенергия съвместно с системите за натрупване на енергия
Powerwall и Powerpack.

Източник: http://www.nanonewsnet.ru/news/2016/panasonic-vlozhit-256-mln-v-solnechnye-paneli-tesla?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари