ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Toshiba понася огромни загуби в САЩ заради бизнеса, свързан с ядрената енергетика

02.01.2017

Изпитващата затруднения японска корпорация за производство на електроника Toshiba съобщи, че, по всяка вероятност, ще инкасира загуби от няколко милиарда долара свързани с бизнеса и в сферата на ядрената енергетика на САЩ.

 

Представители на Toshiba съобщиха, че във вторник ръководството на корпорацията е имало среща, на която са потвърдени загубите от намаляване на стойността и.
За тези загуби стана известно след преоценката на активите на предприятието CB&I Stone & Webster (CB&I), което се занимава с изграждането на атомни електроцентрали.

Toshiba придоби това предприятие през миналата година с помощта на своето американско ядрено подразделение Westinghouse.

Съобщението за загубите се появява на фона на намаляване стойността на активите на самата корпорация с 2,2 милиарда долара през 2015 финансова година.

Подробности за сделката на: http://www.power-eng.com/articles/2016/07/cb-i-sues-westinghouse-over-2-billion-nuclear-sale-assertion.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари