ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В покрайнините на Токио започна строителството на най-дългата слънчева електроцентрала.

31.12.2016

На 15-ти декември администрацията на град Токио, столицата на Япония, съобщи за започване на три голямо-мащабни проекти за създаване на нови слънчеви електроцентрали в околностите на града.

 

Една от мега-електроцентралите, SGET Kamisu Mega Solar, изграждана в рамките на този проект, ще бъде не само най-дългата слънчева електроцентрала в Япония, но и най-дългата в целия свят.

Веригата от слънчеви панели, която ще бъде разположена по продължението на ЖП линията Narita Sky Access Line (Keisei Narita Airport Line). Дължината и съгласно проекта е 10 километра.

Както стана ясно, в рамките на новия проект, който е част от по-глобалния проект Partnership Renewable Energy Fund, ще бъдат изградени три слънчеви електроцентрали: «Ami Solar Way», с мощност 0,84 MW; «SGET Kamisu Mega Solar», с мощност 20,3 MW, и «SGET Chiba New Town Mega Solar», с мощност 12,8 MW.

 

Сега компанията JAG Energy Co Ltd, която е избрана за главен изпълнител на проекта, извършва монтаж на фотоволтаичните панели на първите участъци от трасето.

След завършване на строителството произвежданата електроенергия, ще се влее в енергийната система на страната.
По този начин тя ще увеличава дела на екологично-чистата енергия и ще намалява дела на енергията, получавана от изгаряне на изкопаеми горива и на енергията произвеждана от АЕЦ.

Източник: http://techon.nikkeibp.co.jp/atclen/news_en/15mk/122001033/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари